Tarta cu piersici si gem de caise
PrinteazaTarta cu piersici si gem de caise din: zahar, migdale, piersici, unt, gem, frisca.
- 1 pachet cu aluat foitaj
- 60 g zahăr pudră
- 60 g migdale măcinate
- 6 piersici, fără sâmburi şi feliate fiecare în 8 părţi
- 15 g unt
- 2 linguri cu gem de caise
- frişca
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Desfă aluatul şi întinde-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Amestecă zahărul cu migdalele şi presară-le deasupra aluatului, lăsând o margine de 4 cm.
Aranjează feliile de piersică deasupra, apoi presară bucăţele de unt sau topeşte untul şi unge feliile, îndoaie marginile libere peste fructe.
Coace tarta 40-45 de minute, până când aluatul devine auriu şi s-a copt. Incălzeşte gemul şi unge tarta. Serveşte tarta cu frişcă.
Pofta buna!