Tartă cu piersici şi lămaie

Printeaza

Tartă cu piersici şi lămaie

Tartă cu piersici şi lămaie

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 170 g zahăr tos
  • 200 g unt
  • două ouă
  • 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o lămîie
  • sare
  • 300 ml lapte dulce
  • un plic cu cremă de vanilie instant
  • un borcan cu compot de piersici
  • 4 piersici
  • miere
  • pudră de scorţişoară
  • mentă

Preparare:

Intr-un castron se pun făina, zahărul tos, un praf de sare, untul tăiat cubuleţe, ouăle, sucul şi coaja de la jumătate din lămîie, două pliculeţe cu zahăr vanilat şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de taire.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se unge o tavă cu unt, se întinde o foaie din aluat şi se aşază în tavă.

Se taie marginile cu un cuţit, se înţeapă aluatul din loc în loc cu dinţii urnei furculiţe, se introduce tava în cujptor şi se coace 25 de minute la foc potrivit. Se lasă la răcit zece minute în tavă, apoi se scoate ca să se răcească complet.

Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu sucul şi coaja rasă de la lămîia rămasă, restul de zahăr vanilat, piersicile din compot tăiate cubuleţe şi se toarnă peste foaia de tartă.

Se nivelează, se aşază deasupra felii subţiri de piersici descojite şi se stropesc cu miere. In crema se mai poate adauga crema de scortisoara sau menta tocata.

Tartă cu piersici şi lămîie

Tartă cu piersici şi lămîie.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna tarta cu piersici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.