Tarta cu piersici si vanilie
PrinteazaTarta cu piersici si vanilie din: faina, unt, zahar, piersici, oua, sare, apa, gelatina.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt rece
- 80 g zahăr pudră
- un praf sare
- 2 gălbenuşuri
- 3-4 linguri apă rece
- 5-6 piersici
- gelatină de decor
Pentru crema de vanilie:
- un plic budincă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă bine făina cu untul tăiat cubuleţe. Se adaugă zahărul, gălbenuşurile, sarea şi apa şi se mixează, până când se obţine un aluat nisipos.
Aluatul obţinut se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la frigider 20 minute.
Intre timp, se prepară budinca de vanilie, conform indicaţiilor de pe pachet.
Aluatul se scoate de la frigider şi se întinde într-o foaie de 2 cm grosime. Se pune aluatul în forme, se înţeapă cu dinţii unei furculiţe, se umple fiecare formă de minitarte cu boabe de fasole şi se coc 25 minute.
Intre timp, fructele se feliază. Se scot cojile de tartă, se pune în fiecare formă o lingură de budincă şi felii de piersică. Se toarnă deasupra gelatina preparată conform indicaţiilor de pe pachet.
Se dă la rece 5 ore.
Pofta buna!