Tarta cu piersici, vanilie si jeleu
PrinteazaTarta cu piersici, vanilie si jeleu din: făină, unt, zahăr pudră, oua, apa, zahar, amidon, lapte, păstaie vanilie, piersici, compot, jeleu pentru prăjituri.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 150 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 6 linguri apă
Pentru cremă:
- 150 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 100 g făină
- 50 g amidon
- 500 ml lapte
- 1 păstaie vanilie
Pentru decor:
- 4 piersici
- 300 ml compot
- 1 plic jeleu pentru prăjituri
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi untul moale cu zahărul pudră până devin o cremă. Adaugi oul şi continui să mixezi. Tomi apa, făina şi amesteci pâjiă se încorporează ingredientele.
Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 2 ore. Intre timp, prepari crema. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina şi amidonul.
Torni laptele treptat şi amesteci până se încorporează. Pui compoziţia pe foc, adaugi, păstaia de vanilie şi amesteci până se îngroaşă crema. Când este gata, o dai deopate şi o acoperi cu un capac.
Aluatul de la frigider îl întinzi pe masa presărată cu făină şi-l frămânţi până se înmoaie şi devine nelipicios. Il întinzi şi-l aşezi într-o tavă . pentru tartă în care ai pus hârtie de copt.
Il înţepi din loc în foc cu o furculiţă şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până se rumeneşte. Speli piersicile, le feliezi, iar jeleul îl prepari confom instrucţiunilor de pe pachet folosind zeama de compot.
Adaugi crema peste blatul de tartă răcorit, ‘decorezi cu felii de piersici şi tomi jeleul. Dai tarta la rece 2 ore înainte să o serveşti.
Tarta cu piersici, vanilie si jeleu
Pofta buna!