Tarta cu praz si branza cheddar

Printeaza

Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta.

Ingrediente:Tarta cu praz si branza cheddar

  • 2 linguri unt nesărat
  • 2 fire praz, feliat
  • 2 lingurite, usturoi tocat
  • 3 linguri arpagic tocat
  • 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat
  • 1 lingurita salvie proaspata tocata
  • 4 oua
  • 2 cani smantana
  • 90 g branza cheddar, rasa
  • 1/3 ceasca parmezan ras
  • sare de mare si piper alb, dupa gust
  • 1 aluat de tarta

 

Mod de preparare:

Se aseaza aluatul in forma si se pastreaza deoparte.

Intr-o tigaie mare se topește untul și gatiti prazul si usturoiul cateva minute. Adăugați arpagic, rozmarin, salvie, gatiti 1 minut si opriti focul.

Într-un bol mare, amestecati ouale, incorporati smantana, se condimentează bine cu sare și piper. Se combină brânzeturile, iar apoi se presara un pic de amestec peste partea de jos a aluatului.

Se asauga amestecul de praz, se toarnă amestecul de smantana, se presară restul de brânză. Coaceti la 180C timp de aproximativ 40 de minute.

Se răcește cel puțin 10 de minute înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.