Tarta cu praz si branza

Printeaza

Tarta cu praz si branza din: faina, unt, sare, ou, praz, ardei, branza, usturoi, piper.

Ingrediente:Tarta cu praz si branza

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutură:

  • 2 bucăţi praz
  • 30 g unt
  • 1 ardei gras
  • 250 g brânză
  • 3 căţei de usturoi
  • piper

 

Mod de preparare:

Omogenizezi toate ingredientele pentru aluat şi-l dai la rece cel puţin o jumătate de oră. Din praz foloseşti partea albă şi puţin din cea verde. După ce îl tai rondele, pui prazul într-o sită şi-l speli sub jet de apă, ca să scapi de toate impurităţile. Il sotezi în unt.

Procedezi la fel cu ardeiul mărunţit. La final, dai totul deoparte, la răcorit.

Intre timp, întinzi aluatul într-o formă rotundă şi-l înţepi din loc în loc. Amesteci umplutura cu brânză rasă şi cu puţin piper, apoi o torni peste aluat. Laşi tarta la cuptor 20-30 de minute.

Spre final, presari usturoiul dat prin râzătoare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.