Tarta cu praz si Camembert

Printeaza

Tarta cu praz si Camembert din: faina, margarina, oua, sare, branza, lapte, vin, unt, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu praz si Camembert

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 200 g margarină
  • un ou
  • un praf sare
  • 3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • o cutie brânză Camembert
  • 2 ouă
  • 3 bucăţi praz
  • 100 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 25 ml vin alb
  • 20 g unt
  • o ceapă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredi­entele. Dacă iese prea vâscos, se mai adaugă 1-2 linguri apă rece.

Se întinde aluatul cu sucitorul, se aşază în tava de tartă, se înlătură marginile în plus, se înţeapă partea de jos cu dinţii unei furculiţe, se umple cu boabe de fasole şi se coace aşa 15 minute. Se aruncă fasolea apoi.

Ceapa tăiată se pune la călit în unt topit, iar când devine translucidă se adaugă prazul tăiat rondele, se sărează şi se piperează.

După 5 mi­nute se toarnă vinul şi se lasă la fiert 25 de minute, până scade bine.

Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă laptele şi smântână. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se taie brânza felii, îndepărtând crusta sau nu, după gust.

Se pune prazul peste aluatul copt, se acoperă cu felii de brânză şi se toarnă amestecul de ouă.

Se lasă 25 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.