Tartă cu praz şi caşcaval afumat
PrinteazaTartă cu praz şi caşcaval afumat
- 500 g făină
- 40 g drojdie
- 2 lingurite zahar
- 300 ml apa calduta
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 300 g caşcaval afumat
- 2 fire de praz
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu puţină apă caldă, zahărul şi 1 lingură de făină, torni maiaua peste făină, adaugi şi 200 ml apă călduţă şi frămânţi aluatul până se ia de pe lighean. Intinzi apoi o foaie din aluat, dar opreşti o parte din el pentru decorat, aşezi foaia în tava unsă cu ulei, îi tai marginile care cad peste tavă şi o laşi deoparte până pregăteşti umplutura.
Cureţi prazul şi ceapa, tai prazul bucăţi şi ceapa solzişori, iar caşcavalul îl tai felii. Căleşti prazul şi ceapa în ulei încins, adaugi feliile de caşcaval şi le mai laşi pe foc câteva minute.
O iei apoi de pe foc, pui sare, piper şi boia după gust, întinzi umplutura peste aluat, decorezi tarta cu 3 fâşii de aluat şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.
Tartă cu praz şi caşcaval afumat
Poftă bună!