Tarta cu praz si peste
PrinteazaTarta cu praz si peste din: aluat foitaj, praz, ceapa, smantana, oua, file de cod, unt, sare, piper, cascaval.
- un pachet aluat foitaj
- 2 bucăţi praz
- 2 cepe
- 200 ml smântână de gătit
- 2 ouă
- 2 fileuri de cod sau alt peste alb
- 30 g unt
- sare
- piper
- 4 felii caşcaval
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu unt topit se pun la călit ceapa si partea albă a prazului, tăiate cât mai mărunt.
Aluatul se desface din pachet şi se pune fie într-o formă mare de copt, fie în mai multe forme mai mici, formând astfel porţiile.
Se repartizează peştele. Ouăle se bat cu smântână, sarea şi piperul. Se adaugă amestecul de praz şi ceapă, se potriveşte gustul de sare şi piper şt se toarnă peste peşte.
Se pun deasupra şi feliile de caşcaval şi se dă la cuptor pentru 25 de minute.
Tarta cu praz si peste
Pofta buna!