Tarta cu pui si ceapa verde
PrinteazaTarta cu pui si ceapa verde din: faina, oua, praf de copt, sare, piept de pui, ceapa, ulei, bulion, branza, marar, patrunjel.
Pentru aluat:
- 100 g făină albă
- 100 g făină graham
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 1 piept de pui file
- 3 legături ceapă verde
- 3 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură bulion
- sare
- 200 g brânză dulce
- 1 legătură mărar sau pătrunjel
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Amesteci ingredientele pentru aluat. După ce ai omogenizat aluatul, îl laşi aluatul să se odihnească 20 de minute.
Pregăteşti umplutura aşa:
Tai ceapa rondele şi o căleşti în ulei, împreună cu pieptul de pui tăiat cubuleţe. Amesteci ingredientele răcite cu bulionul, brânza, ceapa, verdeaţa tocată, ouăle bătute şi sare după gust.
Tapetezi forma cu hârtie de copt şi cu aluat. Torni umplutura şi coci la foc mediu, 35-40 de minute.
Pofta buna!