Tarta cu rahat si migdale
PrinteazaTarta cu rahat si migdale din: oua, zahar, miere, faina, unt, praf de copt, lapte, scortisoara, esenta de migdale, rahat, migdale, lamaie, nucsoara, piper, ghimbir.
- 5 ouă
- 75 g zahăr tos
- miere
- 375 g făină
- 200 g unt
- praf de copt
- 120 ml lapte
- pudră de scorţişoară
- zahăr vanilinat
- 250 g rahat
- esenţă de migdale
- 100 g migdale
- o lămâie
- pudră de cuişoare
- pudră de nucşoară
- piper negru
- pudră de ghimbir
Mod de preparare:
Se taie în cubuleţe şi se pune pe o farfurie. Se topeşte pe foc 100 g rahat, se adaugă două linguri de miere şi se amestecă. într-un vas se mixează untul, zahărul tos şi ouăile.
Se adaugă rahatul şi mierea răcite zece minute mixând încontinuu ca să nu se coaguleze ouăile. Se amestecă până când totuil devine ca o cremă. Se adaugă laptele dulce, o linguriţă de esenţă de migdale, suctul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de pudră de scorţişoară şi praful de copt.
Se presară un vârf de cuţit de pudră de cuişoare, un praf de piper negru măcinat şi un praf de nucşoară. Se cerne făina, se pune peste amestec şi se mixează.
Se toarnă totul într-o formă tapetată cu unt şi făină, se aşază cubuleţele de rahat date prin făină şi se presară migdalele sfărâmate. Se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu 30-45 de minute. Pentru un gust special se poate adăuga şi pudră de ghimbir.
Poftă bună!