Tarta cu ricotta, nuci si sos caramel
PrinteazaTarta cu ricotta, nuci si sos caramel din: biscuiţi sfărâmicioşi, simpli sau cu cacao, unt, zahăr brun, zahăr pudră, apă, lapte, mascarpone, ricotta, zahăr, ouă, nuci măcinate, suc de lamaie, esenţă de vanilie.
Ingrediente:
- 175 g biscuiţi sfărâmicioşi, simpli sau cu cacao
- 50 g unt topit
Pentru sosul caramel:
- 100 g zahăr brun
- 100 g zahăr pudră
- 60 g unt
- 5 linguri apă
- 2 linguri lapte
Pentru umplutură:
- 500 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 100 g nuci măcinate
- sucul a două lămâi
- esenţă de vanilie
Pentru servit:
- nuci
Mod de preparare:
Pentru bază, se topeşte untul, se amestecă bine cu biscuiţii mixaţi mărunt si se pune amestecul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. Se coace scoate si se lasă la răcit.
Pentru umplutură, se mixează ricotta, se adaugă zahărul şi mascarpone, se amestecă, se pun ouăle, sucul de lămâie, nucile si vanilia, se amestecă si se aşază peste stratul de biscuiţi, copt.
Se dă din nou la cuptor pentru o oră. Apoi, se lasă la frigider pentru 3 ore. Pentru sosul caramel, se pun pe foc untul cu zahărul brun.
Se amestecă încontinuu si, odată untul topit, se adaugă laptele, amestecând mereu si apoi adăugând apa, lingură cu lingură.
După ce s-a obtinut o cremă omogenă, se trage de pe foc, se pune zahărul pudră, se amestecă si se lasă la răcit.
Se scoate tarta de la frigider, se toarnă sosul caramel, se pun nucile şi se lasă puţin să se închege. Se dă din nou la rece până la servire.
Tarta cu ricotta, nuci si sos caramel
Pofta buna!