Tarta cu ricotta si pere

Printeaza

Tarta cu ricotta si pere din: faina, unt, oua, zahar, praf de copt, pere, ricotta.

Ingrediente:Tarta cu ricotta si pere

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 120 g unt
  • un ou
  • o lingură zahăr
  • un praf sare
  • 3 linguri apă rece
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură:

  • 4 pere
  • 125 g ricotţa
  • 2 ouă
  • 60 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pune făina într-un vas, se face un gol la mijloc şi se adaugă oul, praful de copt, zahărul, sarea, apa şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă un aluat potrivit de tare care se dă la rece până la prepararea umpluturii.

Pentru umplutură, ouăle se amestecă bine cu zahărul pudră şi cel vanilat. Se adaugă brânza şi se amestecă bine.

Aluatul se întinde pe masa de lucru şi se aşază într-o formă de.copt tapetată cu hârtie. Se găureşte partea de jos cu dinţii unei furculiţe.

Se toarnă umplutura de brânză peste aluatul din formă şi se aşază felii de pere. Se lasă la cuptor pentru 45 de minute. Se serveşte cu decor de fructe de pădure sau după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.