Tarta cu rodie
PrinteazaTarta cu rodie din: rodii, vin, miere, faina, unt, oua, zahar, lamai.
- 2 rodii
- 4 linguri vin roşu dulce
- 1 lingură miere
- 200 g făină
- 225 g unt rece
- sare
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- sucul şi coaja de la 3 lămâi
Mod de preparare:
Se taie în două rodiile, se scot sâmburii şi se desfac din pieliţa albă. Se amestecă împreună cu vinul şi mierea. Se frământă un aluat din făină, 100 g unt, sare, 1-2 linguri de apă.
Apoi aluatul se înfăşoară în folie şi se dă la rece 60 de minute.
Intr-un castron se bat ouăle cu zahăr. Se adaugă sucul şi coaja de lămâie şi 125 g unt în fulgi; se bate cu mixerul, într-o baie de apă fierbinte.
Se îmbracă în aluat o formă de tartă şi se ridică pe marginea înaltă; se aşază deasupra crema şi se coace la cuptor 30 de minute. Se lasă să se răcească în formă, se taie felii şi se aranjează pe farfurii cu sosul de rodii.
Se poate orna tarta cu boabe de coacăze congelate sau proaspete.
Pofta buna!