Tarta cu rom
PrinteazaTarta cu rom din: dovleac, unt, zahar, faina, oua, nuca, praf de copt, lapte, rom, migdale.
- 1 kg miez de dovleac
- 150 g unt
- 200 g zahăr
- 250 g făină
- 5 ouă
- 50 g nucă măcinată
- 1 praf de copt
- 250 ml lapte dulce
- 2-3 linguri rom
- 100 g migdale
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă, îl tai bucăţi şi îl fierbi în apă cu puţină sare timp de 15-20 de minute, apoi îl strecori şi îl laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare.
Amesteci, într-un castron mare, făina amestecată cu praful de copt, ouăle bătute, zahărul, romul, untul topit şi laptele încălzit uşor.
Adaugi dovleacul făcut piure, nuca şi amesteci toate ingredientele până se omogenizeaza.
Jumătate din migdale le tai felii şi le aşezi pe fundul unei forme de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Torni compoziţia şi o introduci în cuptorul bine încălzit pentru circa 50 de minute.
O ornezi cu migdale, tai prăjitura după ce se răceşte complet, o presari cu zahăr pudră şi o servesti, eventual, cu frişca.
Tarta cu rom
Pofta buna!