Tarta cu rosii, dovlecel si branza
PrinteazaTarta cu rosii, dovlecel si branza din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, telemea, smantana, rosii.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 150 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 50 ml apă
Pentru umplutură:
- 2 dovlecei
- 400 g telemea
- 3 ouă
- 150 g smântână
- 2 roşii
- sare
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul rece, adaugi oul şi sarea. Torni puţină apă ş şi frămânţi până aluatul nu se mai lipeşte de mâini.
Il pui la frigider 30 de minute. întinzi o foaie nu foarte groasă de aluat, o aşezi în tavă şi o înţepi din loc în loc cu furculiţa, apoi o dai la cuptor, 15-20 de minute.
Pentru umplutură, dai telemeaua prin râzătoare şi o amesteci cu smântână şi cu cele 3 ouă. Speli dovleceii, îi tai felii şi-i presari cu puţină sare.
Scoţi tava cu tartă din cuptor, adaugi jumătate din compoziţia de brânză, pui felii de dovlecei şi câteva felii de roşii, acoperi cu restul de brânză şi cu feliuţe de roşii.
Dai la cuptor până se rumeneşte frumos.
Pofta buna!