Tartă cu roşii si dovlecel
PrinteazaO reteta de tarta cu rosii si dovlecel din: smantana, cascaval, dovlecel, rosii, oua, unt, busuioc, sare, piper, unt, faina, ulei, otet si sare.
- 250 g smântână
- 100 g caşcaval ras
- 1 dovlecel
- 3 roşii
- 2 ouă
- 1 linguriţă cu unt
- busuioc
- sare
- piper
pentru aluat:
- 1 pachet cu unt
- 11 linguri cu făină
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingură cu oţet
- 1 ceşcuţă cu apă rece
- 1 linguriţă rasă cu sare
Mod de preparare:
Freacă untul cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. Intr-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apă şi sare şi frământă.
Lasă compoziţia să se odihnească, întinde o foaie pătrată (latura de 30-40 cm) şi adaugă una dintre cele trei părţi de unt frecat, împătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute.
Apoi, aluatul răcit îl mai întinzi o dată şi îl acoperi cu cea de-a doua parte de unt. Iar 30 de minute la rece, apoi repeţi operaţia cu ultima parte de unt.
Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare şi piper. încorporează smântână şi caşcavalul ras. Aromatizează cu puţin busuioc, tocat cât mai fin. Separat, aşază aluatulîntr-o formă unsă cu puţin unt.
Toarnă deasupra amestecul de smântână, iar din loc în loc, pune rondele de dovlecel şi felii de roşie. Lasă la cuptor cam 30 de minute.
Tartă cu roşii si dovlecel
Pofta buna!