Tarta cu rosii si oua

Printeaza

 

O reteta de tarta cu rosii, cartofi, unt, oua, piper, lapte si cimbru.Tarta cu rosii si oua

Ingrediente aluat :

  • 4 cartofi
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 Iinguriţă nucşoară rasă
  • sare
  • piper

Ingrediente umplutură:

  • 4 roşii
  • 4 ouă+2 gălbenuşuri
  • 450 ml lapte
  • 100 g caşcaval
  • 25 g unt
  • cimbru
  • sare

Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi îi pasezi. Amesteci piureul obţinut cu untul, ou si potriveşti de sare şi piper. Pregăteşti şi umplutura:speli roşiile, tai una în sferturi şi pe celelalte cuburi. Le sărezi şi le laşi să se scurgă.

Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu laptele si caşcavalul ras şi potriveşti de sare şi piper.

Pui aluatul de cartofi într-o formă de tartă unsă cu unt şi torni compoziţia in mijloc sferturile de roşii şi de jur-împrejur cubuleţele de roşii. Presari cimbru şi dai tarta la cuptor pentru 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.