Tarta cu rosii si salata
PrinteazaTarta cu rosii si salata din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, ulei de masline, suc de portocale.
tarta:
- 100 g parmezan
- 4 oua
- 200 g faina
- 100 g unt
- sare
- piper alb
- 8 rosii
- 150 ml smantana dulce
- 100 ml smantana fermentata
- nucsoara rasa
salata:
- 2 legaturi ruccola
- 5 linguri otet balsamic
- sucul de la 1/2 portocala
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se rad 75 g parmezan. Se separă 1 ou. Se frământă un aluat din făină, unt, albuş, 1 vârf de cuţit de sare şi parmezan. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Roşiile se taie felii. Se bat cele două feluri de smântână cu 3 ouă şi gălbenuş; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se întinde o foaie de aluat (cca 30 x 22 cm), se aşază într- o tavă unsă (28 x 20 cm) şi se ridică puţin marginea. Se repartizează deasupra roşiile şi se toarnă crema. Se coace tarta cca 35 min. Apoi se stinge cuptorul şi se lasă să se odihneas¬că tarta 5 min. înăuntru.
Pentru salată, se amestecă oţetul cu suc, sare şi piper; se înglobează uleiul cu telul. Se rade restul de parmezan. Se amestecă împreună cu frunzele de ruccola şi dressingul.
Tarta cu rosii si salata
Pofta buna!
Foarte bine arata tarta cu rosii