Tarta cu rosii

Printeaza

Tarta cu rosii

Ingrediente:Tarta cu rosii

  • 4 ouă mari
  • 4 linguri de ule sau unt topit
  • sare
  • 1 linguriţă de pastă de roşii
  • 200 g brânză de vaci sau de oaie
  • 10-15 roşioare

Preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare şi se amestecă cu uleiul sau cu untul topit până se obţine o maioneză mai moale.

Separat, se pun albuşurile într-un bol şi se bat spumă. Se toarnă maioneza puţin câte puţin până se obţine o compoziţie destul de moale.

In această compoziţie se toarnă pasta de roşii, se pune brânza rasă pe răzătoarea mică şi, la sfârşit, se adaugă făina în ploaie amestecându-se în acelaşi sens şi foarte încet să nu se formeze cocoloaşe.

Se pregăteşte o tavă mai înaltă de aragaz sau o formă de tartă şi se tapetează cu unt şi cu făină. Se încinge cuptorul la 160° C, se toarnă compoziţia în tavă, se pun roşioarele pe deasupra, din loc în loc, şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se lasă la răcit şi se taie bucăţi potrivite.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ingrediente: 1 foaie aluat foietaj; 250-300 gr branza rasa;200 gr smantana; cateva rosii;oregano uscat.

    Mod de preparare:

    Lasam aluatul la temperatura camerei, la dezghetat, apoi cand acesta s-a dezghetat il asezam intr-o tava de tarta usor unsa cu unt.

    Taiem surplusul de aluat, pentru ca sa obtinem forma rotunda,de tarta, apoi intepam din loc in loc aluatul cu o furculita ( sa nu se umfle).

    Turnam peste un mix omogen, din branza rasa amestecata cu smantana, apoi decoram pe deasupra cu feliute de rosii. La final presaram si niste oregano uscat si dam totul la foc mediu la cuptor, cca 20 minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.