Tarta cu rubarba si bezea
PrinteazaTarta cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar pudra, sare.
- 250 g rubarba
- 15 g ghimbir confiat
- 80 g unt moale
- 70 g zahar
- 1 ou
- 100 g faina
- 1 lingurita zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă rubarba, eventual se deco- jesc tijele şi se taie bucăţele de 2 cm. Se toacă ghimbirul confiat. 2 Se încinge cuptorul la 180°C. Se pune într-un castron untul moale cu 30 g zahăr; se bat cu mixerul cca 5 min. Se separă oul.
Gălbenuşul se înglobează în amestecul de unt şi se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi ghimbirul. Se dă aluatul într-o formă de tort ( 18 cm) tapetată cu hârtie de copt; se aşază deasupra bucăţelele de rubarbă; se coace la mijlocul cuptorului cca 25 min. Se pun într-un castron albuşurile şi 1 praf de sare; se bat şi apoi se înglobează restul de zahăr. Se mai bate 2 min.
După 25 de minute de coacere, se scoate prăjitura din cuptor şi se repartizează deasupra compoziţia de bezea; se mai coace 8 minute şi se lasă să se răcească. Se serveşte eventual cu frişcă.
Tarta cu rubarba si bezea
Pofta buna!