Tarta cu rubarba si frisca
PrinteazaTarta cu rubarba si frisca din: faina, zahar, praf de copt, sare de mare, unt, ou, galbenusuri, rubarba, zahar, apa de trandafiri, cardamom, frisca.
- 1 cană făină
- ¾ cană zahăr
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita sare de mare
- 4 linguri unt nesarat, tăiat bucăți
- 1 ou
- 2 galbenusuri de ou
Ingrediente umplutura:
- 2 cesti rubarbă, cuburi
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita apa de trandafiri
- ½ linguriță cardamom
Mod de preparare:
Ungeti tava de tarta cu putin unt si pastrati deoparte.
Preincalziti cuptorul la 170C.
Pentru a face aluatul, într-un blender combinati făină, zahăr, praf de copt, sare, unt și procesati pana la omogenizare. Adaugati oul și gălbenușurilr si procesati sa se incorporeze. Asezati aluatul in tava.
Pentru a pregăti umplutura de rubarbă, într-un bol mediu, combinati rubarba, zahăr, cardamom si apa de trandafir. Lasati sa stea timp de 10-15 minute. Se amestecă bine.
Turnati umplutura de rubarba peste aluat. Coaceți timp de 50-55 minute. Scoateți din cuptor și lasati să se răcească timp de numai 10 minute. Scoateți din tava si lasati sa se raceasca complet.
Taiati tarta si serviti cu frisca.
Pofta buna!