Tarta cu sardele si mazare
PrinteazaO reteta simpla de tarta cu sardele si mazare din: foi de placinta, sardele, ceapa, smantana, oua, mazare, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 5 foi de plăcintă subţiri, decongelate
- 500 g sardele
- 1 ceapă medie
- 1 dl smântână
- 2 ouă
- 200 g mazăre boabe
- 1 căţel de usturoi
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi scoateţi solzii sardelelor. Clătiţi-le sub un jet de apă rece, lăsaţi-le să se scurgă într-o sită şi uscaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie. Fierbeţi mazărea în apă cu sare, cât să rămână potrivit de tare, scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se răcească.
Ungeţi cu ulei patru foi subţiri de plăcintă. Suprapuneţi-le peste cea neunsă, în aşa fel încât să nu se suprapună colţurile nici uneia dintre ele. Aşezaţi-le pe hârtie de cuptor şi treceţi-le pe o tavă cu diametru de 24 cm, lăsând marginile să iasă din tavă.
Intr-un castron, amestecaţi mazărea cu smântână, jumătate din cantitatea de pătrunjel spălat şi tocat, împreună cu usturoiul şi cu ouăle bătute puţin. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felii subţiri. Aşezaţi ceapa pe fundul foilor de plăcintă, iar deasupra ei compoziţia cu mazăre.
Acoperiţi-o cu sardelele aşezate ca nişte raze şi presăraţi deasupra pătrunjelul rămas. Săraţi, piperaţi şi stropiţi totul cu un fir de ulei de măsline. încreţiţi foile de plăcintă orientân- du-le spre interiorul tartei şi daţi la cuptor 35 de minute, la o temperatură de 180°C. Scoateţi tarta din tavă şi aşezaţi-o pe un platou rotund; serviţi-o caldă.
Tarta cu sardele si mazare
Poftă bună!