Tarta cu smantana si ficat de porc

Printeaza

Tarta cu smantana si ficat de porc din: margarina, faina, sare, oua, bulion, ficat de porc, ceapa, unt, lapte, smantana, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_smantana_si_ficat_de_porc

Pentru aluat:

  • 150 g margarina rece
  • 250 g făină
  • un praf sare
  • un ou
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri apă rece

Pentru umplutura:

  • 500 g ficat de porc
  • 3 cepe
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 150 ml smântână grasă
  • sare
  • piper

Pentru decor:

  • amestec de piper
  • ardei iuţi

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se frământă ingredientele într-un bol, după care se pune aluatul format la rece, 30 de minute.

Ficatul se pune la fiert în lapte, între timp, cepele tăiate mărunt se călesc în untul topit. Se scurge ficatul şi se mixează cu cepele.

Se adaugă ouăle bătute şi amestecate cu smântână, se potriveşte gustul de sare şi piper.

Aluatul de tartă se întinde în tavă, după care se pune compoziţia de ficat şi se lasă la cuptor 30 de minute, la foc mediu. Se ornează cu amestec de piper şi ardei iute.

Tarta cu smantana si ficat de porc

Tarta_cu_smantana_si_ficat_de_porc

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.