Tarta cu smantana si ficat de porc
PrinteazaTarta cu smantana si ficat de porc din: margarina, faina, sare, oua, bulion, ficat de porc, ceapa, unt, lapte, smantana, ardei, sare, piper.
Pentru aluat:
- 150 g margarina rece
- 250 g făină
- un praf sare
- un ou
- 3 linguri bulion
- 2 linguri apă rece
Pentru umplutura:
- 500 g ficat de porc
- 3 cepe
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 150 ml smântână grasă
- sare
- piper
Pentru decor:
- amestec de piper
- ardei iuţi
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă ingredientele într-un bol, după care se pune aluatul format la rece, 30 de minute.
Ficatul se pune la fiert în lapte, între timp, cepele tăiate mărunt se călesc în untul topit. Se scurge ficatul şi se mixează cu cepele.
Se adaugă ouăle bătute şi amestecate cu smântână, se potriveşte gustul de sare şi piper.
Aluatul de tartă se întinde în tavă, după care se pune compoziţia de ficat şi se lasă la cuptor 30 de minute, la foc mediu. Se ornează cu amestec de piper şi ardei iute.
Tarta cu smantana si ficat de porc
Pofta buna!