Tarta cu smochine si branza
PrinteazaTarta cu smochine si branza din: oua, zahar, unt, praf de copt, faina, branza, smochine.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 180 g unt
- 5 g praf de copt
- 300 g făină
Pentru umplutură:
- 400 g brânză
- 1 ou
- 150 g zahăr pudră
- smochine
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul. Separat, tai untul rece în cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi cu praful de copt. Combini cele două compoziţii, şi pui aluatul la frigider 30 de minute.
Amesteci brânza cu oul şi cu zahărul pudră. Aşezi aluatul într-o tavă, inclusiv pe margini, îl înţepi din Ioc în loc şi torni peste el umplutura de brânză.
Coci tarta circa 40 de minute în cuptorul încins. Când s-a răcit, o decorezi cu smochine.
Pofta buna!