Tarta cu somon si spanac
PrinteazaTarta cu somon si spanac din: aluat foitaj, somon, spanac, smantana, lapte, cascaval, oua, unt, sare, piper.
- un aluat de foitaj
- 200 g somon proaspăt
- 350 g spanac
- 250 ml smântână de gătit
- 250 ml lapte
- 125 g brânză sau caşcaval
- 3 ouă
- 25 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul bine scurs se căleşte într-o tigaie cu unt topit, pentru a-l face cât mai uscat. Se taie peştele bucăţi cât o înghiţitură. Ouăle se bat foarte bine.
Peste ouă se pun laptele şi smântână, se amestecă, se pune brânza şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Aluatul se aşază în forma de copt, se înlătură surplusul, se pun spanacul şi peştele, se toarnă amestecul de ouă şi se lasă 35 de minute la cuptor.
Pofta buna!