Tarta cu spanac, branza si oua
PrinteazaTarta cu spanac, branza si oua din: faina, sare, unt, ou, apa, albus, spanac, branza de vaci, patrunjel, marar, nucsoara, piper,lapte.
- 300 g faina
- 1/4 lingurita sare
- 125 g unt
- 1 ou
- 3 linguri apa
Ingrediente pentru umplutura:
- 9 oua + 1 albus
- 500 g spanac
- 600 g branza de vaci
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 varf de nucsoara
- sare
- piper
Ingrediente pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Faina cernuta, sarea si untul moale, la temperatura camerei, le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul, apoi adaugi cele 3 linguri cu apa si omogenizezi. Pui amestecul de ou in faina si framanti. Aduni aluatul intr-o bila, pe care o invelesti in folie si o dai la rece cca o ora.
Speli spanacul si il lasi sa dea in clocot 2 minute. Il scurgi, apoi il mixezi cu patrunjelul, mararul, branza, 3 oua si 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust. Intinzi doua foi; asezi una in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi. Cu un polonic mai mic faci 6 „cuiburi”.
Spargi ouale cu grija si le asezi in ele, 5 pe margine si unul in centru. Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente. Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele si o introduci in cuptorul preincalzit, 50 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.
Tarta cu spanac, branza si oua
Pofta buna!