Tarta cu spanac, ceapa si branza
PrinteazaTarta cu spanac, ceapa si branza din: unt, faina, apa, oua, spanac, ceapa, smantana, ulei, branza, kaizer, sare, piper.
Pentru blat:
- 125 g unt rece
- 230 g făină
- 1 lingură apă
- 1 gălbenuş
Pentru umplutură:
- 300 g spanac
- 2 cepe galbene
- 1 ceapă roşie
- 2 linguri f smântână
- 2 linguri ulei
- 3 ouă
- 300 g brânză, uşor sărată
- 100 g kaizer
- 1 sare
- piper
Mod de preparare:
Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu făina cernută. Când capătă o consistentă sfărâmicioasă torni apa
rece, gălbenuşul şi frămânţi până când se omogenizează. îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Cureţi cepele galbene, le toci şi le căleşti în ulei până când devin uşor sticloase. Opăreşti spanacul 1-2 minute, apoi îl scurgi şi îl toci. îl amesteci cu brânza sfărâmată, smântână, ouăle, cepele călite, kaizerul tocat şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Intinzi o foaie din aluat şi o aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, o nivelezi şi aşezi deasupra felii de ceapă roşie. Dai tarta la cuptor până când se rumeneşte uşor.
Pofta buna!