Tarta cu spanac, ricotta si parmezan

Printeaza

Tarta cu spanac, ricotta si parmezan: oua, faina, spanac, apa, ulei de masline, ricotta, parmezan, sare, piper, nucsoara, ceapa, maghiran.

Ingrediente:Tarta cu spanac, ricotta si parmezan

  • 11 ouă
  • 600 g făină
  • 1 kg spanac
  • 300 ml apă
  • 185 ml ulei de măsline
  • 500 g ricotta (urdă)
  • 12 linguri parmezan ras
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • măghiran

 

Mod de preparare:

Aşadar, cântăreşti şi pui într-un bol făina, apoi apa, 35 ml ulei de măsline şi puţină sare. Dacă aluatul e lutos, se mai poate adăuga puţină apă. După ce s-a format un aluat elastic, perfect pentru a fi prelucrat, îl împărţi în patru bile. Două dintre aceste bile trebuie să aibă 300 g, iar cele­lalte două trebuie să cântărească 180 g fiecare.

Bilele formate le pui pe un platou, le presari cu puţină făină, acoperi cu un prosop şi laşi aluatul la odihnit pentru aproximativ 1 oră. Intre timp, speli, cureţi şi opăreşti spanacul, apoi îl laşi la răcit. Se­pari albuşurile de gălbenuşuri.

Separat, amesteci ricotta cu patru ouă, trei linguri de parmezan, 7 albuşuri, sare şi nucşoară. Ceapa o tai mărunt şi o pui la călit în puţin ulei de măsline, iar când de­vine sticloasă o amesteci cu spanacul şi le mai laşi câteva momente să se căleasâ împreună, apoi le laşi la răcit. Rece, amesteci compoziţia cu 5 linguri de parmezan ras, sare, piper şi maghiran.

Aşadar, întinzi prima dată bilele de 300 g fiecare. După ce prima bilă e întinsă bine, o pui într-o tavă cu pereţii detaşabili, de cca 21 cm, care înainte a fost dată cu ulei de măsline şi o ungi cu 1 sau 2 linguri de ulei de măsline. Apoi întinzi cealaltă bilă de 300 g, o pui peste prima foaie şi o ungi bine cu ulei de măsline.

Aluatul poate sâ fie întins peste pereţii tăvii, pentru că la sfârşit se va tăia. După aceea pui peste foi amestecul cu spanac, apoi amestecul de ricotta şi presari 4 linguri de parme­zan ras. Cu o lingură faci 7 găurele, în care pui 7 gălbenuşuri. întinzi şi celelalte două bile de câte 180 g fiecare şi le pui una câte una peste parme­zanul ras. Nu trebuie să uiţi că, după fiecare foaie, ungi bine cu ulei de măsline, apoi aşezi cealaltă foaie.

Ultima foaie o ungi şi pe ea cu ulei de măs­line. Marginile tartei le tai cu un cuţit, având grijă ca să rămână puţin aluat, care se modelează cu ajutorul unei furculiţe. Dai tava la cuptor pentru cca 45 minute la 180°C. După ce s-a copt tarta, scoţi din cuptor tava şi laşi să se răcească, iar când este complet rece, o poţi tăia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.