Tarta cu spanac si ceapa verde
PrinteazaTarta cu spanac si ceapa verde din: spanac, ceapa verde, foi de placinta, ou, seminte de mac, unt, ulei, sare.
- 1 kg spanac
- 4 cepe verzi
- 4 fire usturoi verde
- 1 pachet foi de placinta
- 1 ou
- 30 g seminte de mac
- 200 g unt
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm spanacul. Punem la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, adăugăm spanacul şi fierbem 5 minute. Il lăsăm să se scurgă şi îl pasăm. Spălăm ceapa şi usturoiul şi le tocam rondele. Incingem 3 linguri de ulei. Prăjim ceapa şi usturoiul 2 minute şi adăugăm spanacul pasat. Fierbem 5 minute şi adăugăm sare după gust.
Desfacem foile de plăcintă. Vom pune două foi una peste alta, dar înainte le vom unge bine cu unt topit. Punem umplutură de spanac, sub forma unui tubuleţ, cât lungimea foilor. Rulăm cu grijă. Ungem cu unt o tavă rotundă. Aşezăm ruloul circular, ca un melc, începând din centrul tăvii.
Repetăm operaţia cu alte două foi şi umplutură de spanac şi aşezăm în tavă, în continuarea celuilalt. Procedăm astfel până se umple tava. Ungem cu ou bătut şi presărăm seminţe de mac. Coacem 30 minute, la foc moderat. Servim tarta caldă.
Tarta cu spanac si ceapa verde
Pofta buna!