Tarta cu spanac si mozzarella
PrinteazaTarta cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina.
- 500 g spanac
- 7 oua
- 80 g mozzarella/parmezan
- 400 g ricotta
- frunze de oregano
- sare
- piper
pentru aluat:
- 1 pachet de margarina
- 7 linguri cu apa
- 1 lingura cu otet
- 350 g faina
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământă până ce se omogenizează şi nu se mai prinde de mâini. Pune-I în folie şi lasă-l la frigider măcar o oră. Opăreşte spanacul 2-3 minute în apă cu sare, scurge-l şi trece-l printr-un jet de apă rece, apoi lasă-l din nou la scurs.
Intr-un castron, amestecă două ouă cu mozzarella, ricotta, câteva frunze de oregano tocate (sau o linguriţă rasă cu oregano uscat), sare şi piper proaspăt măcinat.
Adaugă spanacul şi amestecă. Imparte aluatul în două şi întinde două foi după mărimea tăvii de copt. Aşază una din ele în formă, toarnă amestecul de spanac.
Nivelează cu o furculiţă.
Din loc în loc, pune patru ouă fierte separat. Acoperă cu a doua foaie de aluat, răsuceşte marginile şi unge deasupra cu ou bătut. Dă la cuptorul încins pentru o oră sau până ce tarta capătă culoarea aurie.
Tarta cu spanac si mozzarella
Pofta buna!