Tartă cu spanac şi ricotta
PrinteazaO reteta de tarta cu spana si ricotta din: spanac, frunze de sfecla, ricotta, ou, parmezan, ulei de masline extravirgin, nucsoara, sare si piper.
- 300 g spanac
- 300 g frunze de sfeclă
- 200 g ricotta
- 1 ou
- 3 linguri parmezan
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- nucşoară
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară foitajul. După ce l-ai lăsat să se odihnească, pune-1 pe planşeta presărată cu făină şi întinde cu sucitorul o foaie. Cu aceasta, îmbracă o tavă rotundă tapetată cu făină, lăsându-i marginile să atârne în exterior.
Spală cu grijă spanacul şi frunzele de sfeclă în multă apă rece. îndepărtează părţile tari ale frunzelor de sfeclă, precum şi tulpinile spanacului.
Pune frunzele de sfeclă şi pe cele de spanac în apă cu un praf de sare şi fierbe-le 5 minute. Scurge-le şi lasă-le să se răcească. Stoarce-le şi toacă-le mărunt cu un cuţit mare.
Pune într-un castron oul, legumele, parmezanul ras şi un vârf de cuţit de nucşoară rasă. Condimentează cu sare şi piper, după gust. Amestecă toate ingredientele, apoi încorporează ricotta şi uleiul de măsline. Adaugă încă puţină sare dacă mai este nevoie.
Inţeapă aluatul din tavă, toarnă umplutura şi niveleaz-o. Pliază marginile aluatului peste umplutură, formând o bordură. Coace tarta circa 25 de minute la 180° C. Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească înainte de a o servi.
Tartă cu spanac şi ricotta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu spanac si ricota