Tarta cu spanac si sunca

Printeaza

Tarta cu spanac si sunca din: faina, unt, smantana, sunca, ulei, usturoi, ceapa, oua, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu spanac si sunca

Aluatul de tartă

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână
  • sare

Umplutură:

  • 200 g şunculiţă ţărănească
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 250 g spanac proaspăt
  • 6 ouă
  • 100 g caşcaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cu vârful degetelor, se freacă făina cu untul rece. Se pun gălbenuşul, sare şi smântână şi se frământă aluatul. Se strânge într-o bilă, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cel puţin 30 min.

Umplutură: în uleiul încins se prăjesc cubuleţele de şunculiţă. Când încep să se rumenească, se adaugă partea albă de la cepe tăiată rondele şi usturoiul. Când încep să se înmoaie, se adaugă spanacul şi partea verde a cepelor, rondele.

Se lasă câteva minute, să scadă apa şi se ia de pe foc.

Se întinde o foaie de aluat, se tapetează fundul şi pereţii formei, apoi se toarnă amestecul răcorit. Se toarnă ouăle bătute cu sare şi piper, se presară caşcaval şi se rumeneşte la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.