Tarta cu spanac si sunca
PrinteazaTarta cu spanac si sunca din: faina, unt, smantana, sunca, ulei, usturoi, ceapa, oua, cascaval, sare, piper.
Aluatul de tartă
- 300 g făină
- 200 g unt
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
- sare
Umplutură:
- 200 g şunculiţă ţărănească
- 1 lingură ulei
- 1 legătură ceapă verde
- 2 căţei de usturoi
- 250 g spanac proaspăt
- 6 ouă
- 100 g caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu vârful degetelor, se freacă făina cu untul rece. Se pun gălbenuşul, sare şi smântână şi se frământă aluatul. Se strânge într-o bilă, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cel puţin 30 min.
Umplutură: în uleiul încins se prăjesc cubuleţele de şunculiţă. Când încep să se rumenească, se adaugă partea albă de la cepe tăiată rondele şi usturoiul. Când încep să se înmoaie, se adaugă spanacul şi partea verde a cepelor, rondele.
Se lasă câteva minute, să scadă apa şi se ia de pe foc.
Se întinde o foaie de aluat, se tapetează fundul şi pereţii formei, apoi se toarnă amestecul răcorit. Se toarnă ouăle bătute cu sare şi piper, se presară caşcaval şi se rumeneşte la cuptor.
Pofta buna!