Tarta cu spanac si telemea
PrinteazaSe topesc 50 g unt. Se lasă să se decongeleze 4 foi de plăcintă congelate. Se ung cu unt 3 foi şi se suprapun, nu foarte exact. Se acoperă cu cea de-a patra foaie. Se tapetează cu ele o formă de tartă unsă (0, 26 cm) şi se dă la frigider. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se căleşte în 1 linguriţă ulei 1 ceapă tocată; se adaugă 500 g spanac congelat şi se căleşte. Se amestecă 3 ouă cu 50 g iaurt, 250 g telemea zdrobită sau rasă, sare, piper şi 2 linguriţe amidon. 1/2 din compoziţie se amestecă împreună cu spanacul şi se aşază pe blat. Deasupra se pune restul de brânză şi se coace timp de 40 min.
Tarta cu spanac si telemea
Poftă bună!