Tarta cu sparanghel si telemea
PrinteazaTarta cu sparanghel si telemea din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval.
Pentru aluat:
- 2 oua
- 50 g unt
- 50 ml iaurt
- 300 g faina
- sare
Pentru umplutura:
- 2 oua
- 6 rosii
- 8 fire sparanghel
- 300 g branza telemea
- 50 g unt
- 100 g cascaval
Mod de preparare:
Frecăm untul cu un praf de sare. Adăugăm iaurtul şi ouăle bătute. Presărăm făina şi frământăm. Păstrăm la rece.
Frecăm brânza rasă cu untul moale. Adăugăm ouăle bătute.
Intindem o foaie din aluat. Ungem cu unt câteva forme mici de tartă şi punem foi de aluat, decupate pe măsură. Turnăm umplutură în fiecare. Adăugăm roşii întregi şi fire de sparanghel.
Radem caşcaval pe deasupra şi coacem 45 minute la foc moderat.
Pofta buna!