Tarta cu struguri si crema de pere
PrinteazaTarta cu struguri si crema de pere din: faina, ou, unt, lamaie, portocala, zahar, sare, pere, struguri, amidon, branza de vaci, sofran.
- 200 g făină
- 1 ou
- 150 g unt
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 150 g zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 2 pere
- 500 g struguri
- 50 g amidon alimentar
- 200 g brânză de vaci
- sofran
Mod de preparare:
Se pun într-un bol untul moale, sare, 60 g zahăr tos, oul, sucul şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Se mixează toate 2 min., apoi se adaugă treptat făina şi se frământă un aluat potrivit de tare, care se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la rece 30 de min.
Se toarnă suc de lămâie peste perele curăţate de coajă şi tăiate bucăţele. într-o oală cu puţină apă se pun restul de zahăr, şofranul şi perele; se fierb până se înmoaie. Se pasează, se adaugă amidonul, puţină apă şi se amestecă, pe foc, până se încheagă. Se adaugă brânza de vaci, se mixează, apoi se lasă compoziţia la răcit.
Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele care se pun în forme de tartă unse cu unt. Se înţeapă aluatul din loc în loc cu furculiţa şi se coc tartele 15 minute. După ce s-au răcit, se umplu cu cremă, iar deasupra se pun boabe de struguri şi se lasă 2 ore la frigider.
Pofta buna!