Tarta cu struguri si crema de pere

Printeaza

Tarta cu struguri si crema de pere din: faina, ou, unt, lamaie, portocala, zahar, sare, pere, struguri, amidon, branza de vaci, sofran.

Ingrediente:Tarta cu struguri si crema de pere

  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 pere
  • 500 g struguri
  • 50 g amidon alimentar
  • 200 g brânză de vaci
  • sofran

 

Mod de preparare:

Se pun într-un bol untul moale, sare, 60 g zahăr tos, oul, sucul şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Se mixează toate 2 min., apoi se adaugă treptat făina şi se frământă un aluat potrivit de tare, care se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la rece 30 de min.

Se toarnă suc de lămâie peste perele curăţate de coajă şi tăiate bucăţele. într-o oală cu puţină apă se pun restul de zahăr, şofranul şi perele; se fierb până se înmoaie. Se pasează, se adaugă amidonul, puţină apă şi se amestecă, pe foc, până se încheagă. Se adaugă brânza de vaci, se mixează, apoi se lasă compoziţia la răcit.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele care se pun în forme de tartă unse cu unt. Se înţeapă aluatul din loc în loc cu furculiţa şi se coc tartele 15 minute. După ce s-au răcit, se umplu cu cremă, iar deasupra se pun boabe de struguri şi se lasă 2 ore la frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.