Tartă cu struguri şi migdale

Printeaza

Tartă cu struguri şi migdale

Ingrediente:Tartă cu struguri şi migdale

  • 220 g făină
  • 180 g zahăr tos
  • 115 g unt
  • două ouă
  • 450 ml lapte dulce
  • 10 g gelatină
  • un plic de jeleu de lămâie
  • o lămâie
  • 500 g struguri negri
  • un plic de budincă de lămâie
  • un vârf de cuţit de sare
  • 50 g fulgi de migdale
  • 50 g nuci

Preparare:

lntr-un castron se amestecă făina, zahărul tos şi sarea. Se adaugă untul tăiat în cubuleţe, ouăle şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu folie şi se lasă la rece 30 de minute.

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie. Se adaugă gelatina înmuiată cu puţin lapte şi se lasă la răcit.

Aluatul se pune într-o tavă rotundă şi se coace. Se umple cu budinca răcită, se aşază deasupra strugurii curăţaţi de sâmburi şi se toarnă jeleul de lămâie călduţ. Se introduce tarta la rece pentru cel puţin 30 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am si eu o reteta de tort cu struguri.

    Ingrediente:

    4 oua
    200 g zahar
    100 ml ulei
    o cescuta de lapte
    un plic zahar vanilat
    un praf copt
    coaja de la o lamaie
    faina 350-400 g
    boabe de struguri

    Mod de preparare:

    Se amesteca ouale cu zaharul cu mixerul pana devin o crema, se aduga zaharul vanilat, uleiul cu picatura, laptele si la urma faina cu praful de copt incorporat, aromele si un praf de sare.

    Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei si se pune foaie de copt, apoi se toarna aluatul care curge.

    Deasupra se aseaza boabele de struguri si se da la cuptorul incalzit ptr. 30 minute. Cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar si se taie rece in bucati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.