Tarta cu struguri
PrinteazaTarta cu struguri
Pentru aluat ai nevoie de:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 lingură apă
- sare
Pentru cremă ai nevoie de:
- 50 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 50 g făină
- 1/4 l lapte
- 1 kg struguri albi şi negri
Mod preparare aluat:
Frămânţi din toate ingredientele o cocă sfărâmicioasă pe care o întinzi apoi într-o formă de tartă unsă cu unt şi o dai la cuptor pentru 10-15 minute.
In acest timp pregăteşti crema: freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi adaugi pe rând ouăle, făina, laptele şi un praf de sare. Pui crema pe foc, o fierbi până se îngroaşă, o dai deoparte şi o laşi pană se raceşte.
Speli apoi strugurii, cureţi boabele de pe ciorchini, le scoţi sâmburii şi le aşezi peste aluatul copt. Torni si crema fiartă si racită si dai tarta la cuptor, la foc mic, pentru inca 30 de minute.
Tartă cu struguri
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tarta cu struguri
O tarta simpla si gustoasa.