Tarta cu sufleu de lamaie

Printeaza

Tarta cu sufleu de lamaie din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, lamaie, frisca, portocala.

Ingrediente:Tarta cu sufleu de lamaie

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • coaja de la 1 lămâie
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 20 g gelatină
  • 350 g zahăr
  • 30 ml suc de lămâie
  • 400 ml frişcă lichidă

Pentru jeleu:

  • 300 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 1 plic gelatină

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci untul rece cu făina, zahărul şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi aluatul până se încorporează untul. Adaugi oul, zeama de lămâie şi continui să frămânţi până când aluatul se desprinde uşor de pe mâini.

Il aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la frigider 30 de minute. După aceea, pui peste aluat hârtie de copt, o mână de boabe de fasole şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C 15 minute.

Ulterior, scoţi tava din cuptor, iei boabele de fasole şi mai coci blatul încă 10 minute la 180 °C. Il laşi la răcit.

Intre timp, pregăteşti sufleul. Baţi gălbenuşurile cu 250 g de zahăr şi adaugi 20 ml de suc de lămâie. Separat, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Baţi albuşurile cu restul de zahăr până obţii o spumă, iar la final torni toată zeama de lămâie. Mixezi frişca lichidă până devine cremoasă. Combini cele 3 compoziţii şi le baţi cu mixerul la viteza cea mai mică.

Adaugi gelatina şi amesteci cu grijă. Torni sufleul peste blatul de tartă. Acoperi tava cu folie alimentară şi o dai la frigider 2 ore.

Intre timp, pregăteşti jeleul. Amesteci apa cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi de portocală. Pui compoziţia pe foc şi-o laşi să fiarbă 7 minute. Când se mai răcoreşte puţin, adaugi gelatina. Pui jeleul la frigider 30 de minute.

Când compoziţia devine uşor legată, o torni peste tartă.

Dai tarta la frigider peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.