Tartă cu şuncă şi caşcaval
PrinteazaTartă cu şuncă şi caşcaval din: faina, unt, apa rece, oua, sunca, cascaval, cartofi, sare, piper, cimbru, sos de rosii picant, aluat.
- 400 g făină
- 150 g unt
- 180 ml apă rece
- 4 ouă
- 300 g şuncă
- 200 g caşcaval
- doi cartofi
- sare, piper
- cimbru
- sos de roşii picant
- aluat de foitaj
Preparare:
Intr-un bol se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, apa foarte rece, sarea, piperul şi un ou. Se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Cartofii se curăţă de coajă, se fierb, se lasă să se răcească, apoi se taie în felii subţiri.
Intr-un castron se pun şunca tăiată bucăţele subţiri, caşcavalul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari, sarea, piperul, cimbrul tocat şi trei ouă bătute cu o furculiţă.
Se amestecă totul pînă cînd se încorporează toate ingredientele şi se lasă să stea cinci minute. Se întinde o foaie din aluat, se aşază într-o tavă rotundă unsă cu unt, se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe şi se toarnă umplutura.
Se unge cu sosul de roşii picant, se introduce în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit.
Tartă cu şuncă şi caşcaval
Pofta buna!