Tarta cu sunca si ceapa verde
PrinteazaTarta cu sunca si ceapa verde din: faina, unt, oua, sare, sunca, ceapa, smantana, sare, piper.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt
- un gălbenuş
- • 4 linguri apă rece
- 1/2 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 2 legături ceapă verde
- un ou
- 200 ml smântână
- 250 g şuncă
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 4 ouă
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele până se obţine un aluat uşor sfărâmicios, care se dă la rece 30 de minute.
Ceapa se toacă mărunt, la fel şunca. Oul se bate cu smântână şi apoi se amestecă cu ceapa, şunca, sare şi piper.
Aluatul se aşază într-o formă de copt unsă puţin şi se găureşte cu furculiţa. Se toarnă amestecul cu ceapă în tavă, peste aluat. Se niveleazâ şi se bate forma de masă pemtru a elimina aerul.
Se sparg cele 4 ouă şi se pun deasupra. Se dă tava la cuptor 25 de minute maximum.
Pofta buna!