Tarta cu sunca si ceapa verde

Printeaza

Tarta cu sunca si ceapa verde din: faina, unt, oua, sare, sunca, ceapa, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu sunca si ceapa verde

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • un gălbenuş
  • • 4 linguri apă rece
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 2 legături ceapă verde
  • un ou
  • 200 ml smântână
  • 250 g şuncă
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele până se obţine un aluat uşor sfărâmicios, care se dă la rece 30 de minute.

Ceapa se toacă mărunt, la fel şunca. Oul se bate cu smântână şi apoi se amestecă cu ceapa, şunca, sare şi piper.

Aluatul se aşază într-o formă de copt unsă puţin şi se găureşte cu furculiţa. Se toarnă amestecul cu ceapă în tavă, peste aluat. Se niveleazâ şi se bate forma de masă pemtru a elimina aerul.

Se sparg cele 4 ouă şi se pun deasupra. Se dă tava la cuptor 25 de minute maximum.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.