Tarta cu telemea de capra
PrinteazaTarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie.
Pentru aluat:
- 280 g făină
- 140 g unt
Pentru umplutura:
- 300 g mazăre fiartă
- 2 ouă
- 150 g smântână
- 2 cepe
- 200 g brânză de capră
- sare
- 1 roşie
Mod de preparare:
Combini făina cu untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de degete. Il înfăşori în folie si-l dai la rece 30 de minute.
Il întinzi în tavă, inclusiv pe margini, îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor 15 de minute. Baţi ouăle şi le amesteci cu smântână, brânza sfărâmată si cepele tocate.
După ce s-au omogenizat, adaugi mazărea şi sărezi după gust. Pui umplutura peste blat, o nivelezi şi aşezi roşia tăiată rondele.
Dai tarta la cuptor şi o laşi până se rumeneşte.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tarta-cu-telemea-de-capra html