Tarta cu tofu si spanac
PrinteazaTarta cu tofu si spanac din: apa, faina, sare, ulei, conopida, spanac, ceapa verde, usturoi, faina, marar, patrunjel, branza tofu, smantana vegetala, sare, piper.
pentru aluat:
- 75 ml apa
- 300 g faina
- sare
- 50 ml ulei
pentru umplutura:
- 1/2 conopida
- 400 g spanac
- 1 legatura ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 150 g branza tofu
- 400 ml smantana vegetala
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui toate ingredientele într-un bol şi le omogenizezi cu paletele de frământat de la mixer până obţii un aluat omogen, îl dai la frigider cel puţin 15 minute.
Speli conopida, o rupi bucheţele şi o fierbi 10 minute. O scurgi şi o laşi să se răcească. Căleşti 2-3 minute spanacul cu ceapa verde tocată şi cu usturoiul pisat. Smântână o amesteci cu făină, sare şi piper, după gust, şi cu verdeţurile tăiate mărunt.
Scoţi de la frigider aluatul şi întinzi o foaie. O aşezi într-o formă de tartă unsă cu ulei şi presărată cu făină, o înţepi cu furculiţa din loc în loc şi înlături excesul de aluat. Ţii tava 5 minute în cuptorul încălzit în prealabil.
Scoţi tava din cuptor, aşezi conopida, pui un strat de felii de brânză tofu, torni smântână, adaugi spanacul călit, iar pe deasupra mai poţi presăra câteva bucheţele de conopidă. Dai din nou tarta la cuptor 35 de minute, până devine uşor aramie.
Tarta cu tofu si spanac
Pofta buna!