Tarta cu trufandale
PrinteazaTarta cu trufandale din: faina, unt, dovlecei, ciuperci, vanata, ceapa, oua, smantana, branza, nucsoara, sare.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 100 g unt
- 1 gălbenuş
- sare
Pentru umplutura:
- 1-2 dovlecei mici
- 2-3 ciuperci
- 1 vânătă mică
- 1 ceapă
- ouă
- 1 lingură cu smântână
- 150 g brânză amestec (telemea, caşcaval, mozzarella)
- nucşoară
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecă repede făina cu untul tăiat cubuleţe şi un praf de sare. Adaugă gălbenuşul şi încorporează-l cu mişcări repezi.
Acoperă aluatul cu o folie şi lasă-l la rece 30 de minute. Curăţă şi feliază legumele şi pune-le pe grătarul încins. Când sunt coapte, scoate-le într-un castron şi ţine-le calde.
Unge cu unt o tavă cu pereţi detaşabili şi întinde o foaie de aluat. Inţeapă aluatul din loc în loc şi dă-l la cuptorul încins pentru 10-15 minute.
Scoate tava, presară un strat subţire din amestecul de brânzeturi şi aşază un strat de legume coapte. Bate ouăle cu smântână, un praf de sare şi de nucşoară.
Toarnă amestecul peste umplutură şi pune deasupra restul de legume. Dă din nou la cuptor, pentru alte 20-25 de minute.
Tarta cu trufandale
Pofta buna!