Tarta cu umplutura de cartofi si brinza
PrinteazaTarta cu umplutura de cartofi si brinza din: faina, unt, oua, smantana, bicarbont, sare.
- 300 g faina
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smantana
- 1 virf de cutit de bicarbonat
- sare
Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g unt, 200 g brânza, 30 g casccaval.
Mod de preparare:
Se prepare o coca din componentele de mai sus, se framânta usor pâna devine omogena si apoi se lasa Ia rece 2-3 ore.
Cartofii fierii si brânza se paseaza , se adauga untul topit si se amesteca. Intre timp pe o planseta presarata cu faina, se intinde coca intr-o forma groasa din care se decupeaza rondele cu gura unui pahar mai mare, cu care se captusesc formele de tarte, apasându-se bine si intepându-le cu furculita.
Se introduc apoi in cuptor, pâna se coc pe jumatate, dupa care se scot si se umplu cu compozitia de cartofi, se presara cacaval ras si se introduc din nou in cuptor pana se coc complet si se rumenesc pe deasupra.
Pofta buna!