Tarta cu vanilie si visine

Printeaza

Tarta cu vanilie si visine din: faina, oua, unt, zahar, lapte, gelatina, frisca, visine.

Ingrediente:Tarta_cu_vanilie_si_visine

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1-2 linguri lapte

Pentru crema de vanilie:

  • 3 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 250 ml lapte
  • 2 foi gelatină
  • 250 ml frişcă
  • 250 g vişine fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, oul, sarea, zahărul vanilat şi laptele.

La final, pui făina şi amesteci până la omogenizare. înfăşori aluatul în folie şi îl dai la frigider 30 de minute ca să se întărească.

Intre timp, prepari crema de vanilie. Amesteci într-un bol gălbenuşurile, zahărul şi vanilia, aproximativ 5 minute.

Torni laptele şi amesteci încontinuu, pe baie de aburi, până se îngroaşă compoziţia. O iei de pe foc, amestecând până se mai răceşte.

Adaugi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi frişca bătută şi încorporezi bine totul.

După ce s-a răcit crgşriâ, întinzi o foaie de aluat groasă de 0,5 cm şi o aşezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini.

Inţepi aluatul din loc în loc, torni crema de vanilie, pui vişinele şi dai la cuptorul încins, 40-45 de minute, până se rumeneşte tarta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.