Tarta cu varza si bacon
PrinteazaTarta cu varza si bacon din: oua, unt, faina, apa, sare, cascaval, varza, chimen, bacon, piper, ulei.
Ingrediente:
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt rece
- 250 g făină
- 2 linguri apă rece
- 1 praf sare
Pentru umplutură:
- 3 ouă
- 250 g caşcaval ras
- 1 varză mică albă
- 1 linguriţă chimen
- 150 g bacon
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Amesteci untul tăiat cubuleţe cu făina şi sarea, apoi adaugi gălbenuşurile bătute cu apa rece şi frămânţi un aluat bine legat. Infăşori coca într-o folie de plastic şi o laşi la frigider 30 de minute.
Speli bine varza şi o cureţi de cotor, apoi o dai prin râzătoare şi o sărezi. O laşi aşa 10-15 minute, iar la sfârşit, o scurgi bine de apa lăsată.
Baţi ouăle cu un praf de sare şi puţin piper şi adaugi caşcavalul ras. Perpeleşti în puţin ulei baconul tăiat bucăţele.
Intinzi aluatul şi-l aşezi într-o tavă rotundă, tapetată, inclusiv pe pereţi, şi-l înţepi din loc în loc cu o scobitoare. Aşezi uniform varza, presari bucăţelele de bacon prăjite şi torni amestecul de ouă şi caşcaval.
Decorezi cu chimen şi dai tarta la cuptor, aproxima¬tiv 40-45 de minute. Se serveste rece.
Tarta cu varza si bacon
Pofta buna!