Tarta cu varza si bacon

Printeaza

Tarta cu varza si bacon din: oua, unt, faina, apa, sare, cascaval, varza, chimen, bacon, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt rece
  • 250 g făină
  • 2 linguri apă rece
  • 1 praf sare

Pentru umplutură:

  • 3 ouă
  • 250 g caşcaval ras
  • 1 varză mică albă
  • 1 linguriţă chimen
  • 150 g bacon
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci untul tăiat cubuleţe cu făina şi sarea, apoi adaugi gălbenuşurile bătute cu apa rece şi frămânţi un aluat bine legat. Infăşori coca într-o folie de plastic şi o laşi la frigider 30 de minute.

Speli bine varza şi o cureţi de cotor, apoi o dai prin râzătoare şi o sărezi. O laşi aşa 10-15 minute, iar la sfârşit, o scurgi bine de apa lăsată.

Baţi ouăle cu un praf de sare şi puţin piper şi adaugi caşcavalul ras. Perpeleşti în puţin ulei baconul tăiat bucăţele.

Intinzi aluatul şi-l aşezi într-o tavă rotundă, tapetată, inclusiv pe pereţi, şi-l înţepi din loc în loc cu o scobitoare. Aşezi uniform varza, presari bucăţelele de bacon prăjite şi torni amestecul de ouă şi caşcaval.

Decorezi cu chimen şi dai tarta la cuptor, aproxima¬tiv 40-45 de minute. Se serveste rece.

Tarta cu varza si bacon

Tarta_cu_varza_si_bacon

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.