Tarta cu varza si ciuperci
PrinteazaTarta cu varza si ciuperci din: faina, unt, oua, sare, varza, ciuperci, smantana, sare, piper.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 5 linguri apă rece
- un ou
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 1/4 căpătână varză
- 4 ouă
- 200 ml smântână
- 300 g ciuperci
- sare si piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obţine o cocă omogenă. Se dă la rece. Ciupercile se curăţă şi se pun în tigaie la călit, la foc mare.
Se lasă 10 minute să se evapore apa.
Intre timp, varza se toacă fideluţă, se freacă cu puţină sare, se lasă un pic şi apoi se presează de suc.
Se amestecă varza cu ciupercile călite, aluatul se întinde într-o formă de copt, se taie marginile, se aşază amestecul de varză-ciuperci.
Se bat ouăle cu smântână, sarea şi piperul şi se toarnă peste varză.
Se lasă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!