Tarta cu visine si orez
PrinteazaTarta cu visine si orez din: lapte, sare, zahar, coaja de lamaie, scortisoara, orez, oua, crema de branza de vaci, faina, zahar vanilat, zahar tos, unt, visine, suc de visine, gelatina.
umplutura:
- 1 l lapte
- 1 praf sare
- 150 g zahar
- coaja de la 1 lamaie, scoasa sub forma de spirala
- 1 baton de scortisoara
- 250 g orez cu bob rotund
- 4 oua
- 125 g crema de branza de vaci
blat:
- 250 g faina
- 1 plic zahar vanilat
- 75 g zahar tos
- 150 g unt rece
in plus:
- 800 g visine
- 250 ml suc de visine
- 1 praf de glazura de gelatina transparenta
Mod de preparare:
Se prepară umplutura: se dă în clocot laptele cu sare, zahăr, coajă de lămâie, scorţişoară şi orez, amestecând; se lasă să fiarbă la foc moale cca 40 min. Se se răcească. Se îndepărtează coaja de lămâie şi batonul de scorţişoară.
Se frământă aluatul, din ingredientele menţionate şi 1-2 linguri apă. Se acoperă şi se lasă să stea la frigider cca 1 oră. Se încinge cuptorul la 200°C. Se unge o formă de tort (0 26 cm). Se întinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat şi se aşază în formă, se înţeapă şi se coace cca 18 min. Se lasă să se răcească.
Restul de aluat se rulează şi se aşază pe margini. Se separă ouăle. Se bat albuşurile. în compoziţia de orez cu lapte se înglobează brânza de vaci şi gălbenuşurile, apoi se adaugă treptat albuşul bătut şi se încorporează cu grijă.
Se întinde compoziţia pe blat. Se coace prăjitura pe nivelul cel mai de jos al cuptorului cca 40 min. Se lasă să âe răcească. Se spală vişinele şi se golesc de sâmburi. Se lasă să se scurgă şi apoi se repartizează pe tartă.
Se dă în clocot sucul împreună cu praful de glazură, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Glazura preparată se aşază pe tartă, din centru către margini, şi se lasă să se întărească.
Tarta cu visine si orez
Pofta buna!
Ce bine arata tarta cu visine. Imi ploua in gura 😛